Zastosowanie podejścia sieciowego w zarządzaniu strategicznym - Krzakiewicz, Kazimierz (Zeszyty Naukowe. Organizacja i Zarządzanie, 2013)
Celem artykułu jest włączenie się w dyskusję nad istotą organizacji sieciowych. Punktem wyjścia uczyniono zarysowanie genezy koncepcji organizacji sieciowych, co w dalszej części pozwoliło na przeprowadzenie analizy możliwości zastosowania organizacji sieciowych w zarządzaniu strategicznym.