Zdolność relacyjna jako determinanta efektów relacji międzyorganizacyjnych - Wójcik-Kapracz, Anna (Zeszyty Naukowe. Organizacja i Zarządzanie, 2013)
W opracowaniu zidentyfikowano lukę zdolności organizacyjnych i sposoby ich uzupełniania. Przedstawiono także użyteczność jednego z typów zdolności dynamicznych a mianowicie zdolności relacyjnej w kontekście wykorzystywania relacji współdziałania z partnerami zewnętrznymi do budowania przewagi konkurencyjnej.