Wybrane aspekty jakości życia i plany zawodowe studentów kierunku Zarządzanie - Depta, Adam; Staniec, Iwona (Zeszyty Naukowe. Organizacja i Zarządzanie, 2013)
W turbulentnym otoczeniu społecznym i gospodarczym badania jakości życia i planów zawodowych studentów są bardzo istotnym elementem. Bada się jakość życia przede wszystkim w stosunku do obiektywnych czynników – nie tylko materialnych, ekonomicznych, ale także biorąc po uwagę obecny stan i perspektywy na przyszłość. Celem prezentowanej pracy jest zidentyfikowanie wpływu wybranych czynników na jakość życia oraz plany zawodowe badanych studentów.