Kapitał intelektualny w organizacjach i jego wykorzystanie do rozwoju innowacji - Pasek, Anna (Zeszyty Naukowe. Organizacja i Zarządzanie, 2018)
Celem pracy jest zaprezentowanie kapitału intelektualnego i jego potencjału, który przyczynia się do rozwoju i nnowacji w organizacji. W artykule zostaną przybliżone wybrane z agadnienia z zakresu relacji między kapitałem intelektualnym, wiedzą oraz innowacją.