Analiza poziomu i determinant konkurencyjności MŚP w regionie sieradzkim - Przybysz, Zofia; Dopieralska, Magdalena (Zeszyty Naukowe. Organizacja i Zarządzanie, 2010)
Na konkurencyjność przedsiębiorstw wpływa wiele czynników (np. ceny produktów i usług, jakość produktów i usług, trwałe relacje z klientami, innowacyjny charakter wyrobu/usługi) W artykule przedstawiono analizę wyników badań empirycznych dotyczących konkurencyjności MŚP z regionu sieradzkiego