Blogi jako narzędzia służące poprawie umiejętności przedsiębiorczości i samozatrudnienia młodzieży - studia przypadku najbardziej znanych polskich blogerów mody - Jabłońska, Marta R.; Śniegula, Anna (Zeszyty Naukowe. Organizacja i Zarządzanie, 2017)
Celem artykułu jest przedstawienie blogów jako skutecznych narzędzi dla młodzieży w rozwijaniu przedsiębiorczych umiejętności i postaw. Aby osiągnąć ten cel, dokonano przeglądu aktualnej literatury i przeprowadzono badanie dotyczące blogowania. Zakres badania polegał na zbadaniu najpopularniejszych polskich blogów mody z wykorzystaniem kwestionariusza autorskiego. Wyniki badania przedstawiają blogowanie jako możliwą metodę samozatrudnienia, szczególnie kierowaną dla młodych ludzi.