Innowacyjna platforma pomagająca ustalić oraz rozszerzyć współpracę uniwersytecko-biznesową - Szczepaniak, Bartłomiej (Zeszyty Naukowe. Organizacja i Zarządzanie, 2017)
W artykule przedstawiono problem braku współpracy uniwersyteckiej i biznesowej. Teoretyczną uwagę poświęcono definicji firmy E-Business – nauczaniu opartemu na problemach na Politechnice Łódzkiej oraz badaniu Unii Europejskiej poświęconemu instytucjom szkolnictwa wyższego i relacjach z firmą w Polsce. W artykule wprowadzono rozwiązanie poprawy komunikacji. Opisano innowacyjną platformę umieszczoną na stronie internetowej uczelni. Taka platforma pomoże nawiązać nowe relacje i rozszerzyć istniejące.