Biotechnologia publikacje artykuły oryginalne i przeglądowe dotyczące wszystkich biotechnologii i żywności oraz dziedzinie pokrewnych.Czasopismo jest miejscem wymiany i toksykologia informacji i żywności organicznej:biotechnologiaachemia i toksykologia informacji i żywności: biotechnologia i biotechnologia technologia środowiska,znana i fizycznabiochemia technologiamikologicznabiologologia medyczna chemiznaria Biotechnology and Food Science jest czasopismem ogólnie dostępnym, ukazuje się dwa razy w roku w ustawieniach i on-line. Pełne teksty artykuły są dostępne (www.bfs.p.lodz.pl). Wszystkie prace są recenzowane i oceniane pod kątem jakości i orginalności.
Czasopismo wydawane jest od 1955 roku, najpierw jako Zeszyty Naukowe Politechniki Łódzkiej. Chemia Spożywcza (1955-1979), następnie jako Zeszyty Naukowe Politechniki Łódzkiej. Technologia i Chemia Spożywcza (1980-1997) i Zeszyty Naukowe Politechniki Łódzkiej. Chemia Spożywcza i Biotechnologia (1998-2010).
ISSN 2299-6818
Częstotliwośc wydawania: półrocznik (wersja drukowana i online)
Wersja pierwotna: druk
Język: angielski
Redaktor naczelny:
Małgorzata Piotrowska
tel: +48 42-631-34-70,
e-mail: malgorzata.piotrowska@p.lodz.pl
Adres redakcji:
Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej
Stefanowskiego 4/10, 90-924 Łódź
tel.: 42-631-34-10, 42-636-28-60
fax: +48 42-636-28-60
e-mail: bfs@info.p.lodz.pl
Wydawca:
Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej
Wólczańska 223, 90-924 Łódź
phone/fax: +48 42 631 29 52
www.wydawnictwa.p.lodz.pl
DOI: https://doi.org/10.34658/bfs/
Punkty MNiSW 2019: 5
Indeksacja:
Dziedziny: rolnictwo, biotechnologia i mikrobiologia stosowana, chemia, nauka i technologia żywności