O czasopiśmie

Biotechnologia publikacje artykuły oryginalne i przeglądowe dotyczące wszystkich biotechnologii i żywności oraz dziedzinie pokrewnych.Czasopismo jest miejscem wymiany i toksykologia informacji i żywności organicznej:biotechnologiaachemia i toksykologia informacji i żywności: biotechnologia i biotechnologia technologia środowiska,znana i fizycznabiochemia technologiamikologicznabiologologia medyczna chemiznaria Biotechnology and Food Science jest czasopismem ogólnie dostępnym, ukazuje się dwa razy w roku w ustawieniach i on-line. Pełne teksty artykuły są dostępne (www.bfs.p.lodz.pl). Wszystkie prace są recenzowane i oceniane pod kątem jakości i orginalności.
Czasopismo wydawane jest od 1955 roku, najpierw jako Zeszyty Naukowe Politechniki Łódzkiej. Chemia Spożywcza (1955-1979), następnie jako Zeszyty Naukowe Politechniki Łódzkiej. Technologia i Chemia Spożywcza (1980-1997) i Zeszyty Naukowe Politechniki Łódzkiej. Chemia Spożywcza i Biotechnologia (1998-2010).

ISSN 2299-6818

Częstotliwośc wydawania: półrocznik (wersja drukowana i online)

Wersja pierwotna: druk

Język: angielski

Redaktor naczelny:
   Małgorzata Piotrowska
   tel: +48 42-631-34-70,
   e-mail: malgorzata.piotrowska@p.lodz.pl

Adres redakcji:
  Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej
  Stefanowskiego 4/10, 90-924 Łódź
  tel.: 42-631-34-10, 42-636-28-60
  fax: +48 42-636-28-60
  e-mail: bfs@info.p.lodz.pl


Wydawca:
Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej
Wólczańska 223, 90-924 Łódź
phone/fax: +48 42 631 29 52
www.wydawnictwa.p.lodz.pl

DOI: https://doi.org/10.34658/bfs/

Punkty MNiSW 2019: 5

Indeksacja:

Dziedziny: rolnictwo, biotechnologia i mikrobiologia stosowana, chemia, nauka i technologia żywności