Biotechnologia i Nauka o Żywności publikowane oryginalne artykuły naukowe i recenzje dotyczące wszystkich biotechnologii i żywności oraz dziedzinie pokrewnych. Jest technologia do informacji w ostatniej chwili, chemia, chemia żywności, i tokologia środowiska, chemia i toksykologia środowiska, chemia fizyczna i zmiana, organiczna i biochemia, miejsce wymiany: biotechnologia, mikrobiologia chemia medyczna, chemiczna.
ISSN 2299-6818
poprzednie określa i : dwa razy w roku ustala w ustalanej wersji
Wersja podstawowa : drukuj
Język : angielski
Redaktor Naczelny :
Małgorzata Piotrowska
tel. +48 42-631-34-70, e-mail: malgorzata.piotrowska@p.lodz.pl
Redakcja:
Politechnika Łódzka
Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności
Stefanowskiego 4/10, 90-924 Łódź
tel. +48 42-631-34-10, +48 42-636-28-60
fax: +48 42-636 -28-60
e-mail: bfs@info.p.lodz.pl
Wydawca: Wydawnictwo
Politechniki Łódzkiej
Wólczańska 223, 90-924 Łódź
tel./fax: +48 42 631 29 52
e-mail: zamowienia@info.p.lodz.pl
https://wydawnictwo.p.lodz.pl/
DOI : https://doi.org/10.34658/bfs/
Punkty (Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego 2019) : 5
Indeksacja :
Dziedziny wiedzy : rolnictwo, biotechnologia i mikrobiologia stosowana, chemia, nauka o żywności i technologia